hits

Hjemmelaget blomster med tutorial

I en av mine turer rundt i nettverden så jeg at noen lagde blomster av organza. For mange år siden lagde mammaen min en prinsesse kjole til eldste dattera mi, så jeg visste jeg hadde liggende noe organza igjen, så det var bare å prøve seg! 

                                         

   Stoffet er veldig tynt, så det hjalp å ha et lag med kartong under, da slapp de fort og veldig enkelt fra diesen.

           


For å gi blomstene litt mer struktur, satt flere sammen med en binders og brukte varmepistol rett på organzaen. Materialet er polyester så den smeltet/brant fort, så det gjelder å jobbe fort og viktig Å PASSE PÅ FINGRENE! DET BLIR VELDIG VARMT! Da jeg først var jeg i gang tenkte at jeg også kunne prøve å lage blomster med de våtservietter jeg hadde på pulten fra da jeg lekte meg fram med spray og maling. (bruker våtservietter til å tørke av )  Se HER.  

Kuttet de i cuttlebug, også med et lag kartong, det gjorde jobben mye enklere. Først våte de dem litt og tenkte å vente for at de tørket litt krøllete på en måte, men fant ut at de også smeltet litt under varmpistolen, så da var jeg i gang med å bruke opp våtservietter som ellers skulle kastes. Snakk om gjenbruk! :) 

Siden jeg måtte bruke kartong da jeg kuttet blomstene med våtservietter og organsa, hadde jeg mange blomster i kartong, så jeg satt flere sammen med en binders for å så spraye dem med litt distressink og vann, da krøllet jeg de litt og satt de til tørk. Ja utålmodige meg brukte varmpistol også :) :) :) 

 

 

    

 tørre blomster som er satt sammen med en binders   her har jeg gjort blomstene våte for å krølle dem. 

 våtservietter blomster 

 papir blomster 

 organza blomster 
 

Har laget en video , og prøvd å ta flere bilder som håper hjelper  hvis dere har lyst til å prøve :) på videoen har jeg brukt varmepistol mens våtservietten var litt våte men det må ikke være sånt, det bestemmer du selv, det er bare resultatet som blir annerledes, prøvd deg fram. HER har jeg klippet de som sirkler for hånd og brukt varm luft pistol når de var tørre. 

 

 

video:img1722

 

 

 

 Har laget noen kort med både bakgrunnene og blomstene, kortene kan du se HER.

 

Håper du likte blomstene, og hører gjerne om tips til å bruke andre type materialer! :) 

Graciela 

#gracielaslife #kortlaging #blomster #diy #hjemmelagetblomster #hobby 

2 kommentarer

Tone

29.05.2015 kl.11:17

Kjempeflott. Imponeres stadig over kreativiteten din.

Gracielaslife

29.05.2015 kl.12:16

takk :)

Skriv en ny kommentar

Gracielaslife

Gracielaslife

44, Haugesund

So glad you found me! This blog is my little space where I can share bits about my life and my latest crafting projects (mostly handmade cards). My goal is to share, inspire, and to build a positive creative community. Take a look around and stop by anytime! 74pichu@gmail.com Pinterest/ Instagram/ you tube: Gracielaslife

Instagram

Kategorier

Arkiv